MISSZIÓNK

A Hard Dog Race többet szeretne elérni annál, hogy egy felejthetetlen élményt adjon.

Mi a Hard Dog Race alapítói és a verseny szervezői valljuk, hogy az Állatvédelmi Törvény betartásán túl, ami minden kutyatartó és minden állampolgár kötelessége, a kutya nem „csak” egy élőlény. Társ-állatunk, barátunk, családtagunk. Ezért kiemelt figyelmet, tiszteletet, szeretetet és odafigyelést igényel. Tudjuk, hogy kutyánknak ezt csak akkor adhatjuk meg, és úgy lesz legboldogabb élete az oldalunkon, ha a megfelelő kutyatartási kultúrát megtanuljuk, és nap mint nap alkalmazzuk is. A Hard Dog Race ezért céljául tűzte ki, hogy minél több versenyző és a versenyre kilátogató érdeklődő gazdagodjon olyan ismeretekkel, amelyekkel jobbá teheti ezt az együttélést.

Hiszünk a kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élésében, amelynek az alapja a kölcsönös tisztelet, a másik véleményének megértése és elfogadása. Valljuk, hogy a konfliktusmentes együttélésért nekünk, kutyásoknak is sokat kell tennünk. Ennek megvalósulásához a magunk eszközével mi is igyekszünk hozzájárulni.

A kutyatartási kultúra fejlődése és terjedése reméljük, egy napon elvezethet odáig, hogy a menhelyeken alig lesz árva kutya, aki gazdára vár. Sajnos egy állatmenhely támogatása csak szükséges tűzoltás, hogy elhárítsuk a bajt. Az igazi megoldás, ha azon fáradozunk, hogy kevesebb kutya kerüljön menhelyre. Ha gyerekeinket arra neveljük, hogy a kutya érző lény, akit nem lehet kidobni, az út szélén hagyni, vagy felelőtlenül szaporítani.

A kutya mozgásra, sportra, kalandra és agymunkára született. Szeretnénk ha minél több kutyának lenne teljes, boldog élete. Ez a mi missziónk.

Amivel mi igyekszünk, a saját szerény keretinken belül mindehhez hozzájárulni:

  • Egészségügyi szabályok a versenyen pl. kötelező féreghajtás, kombinált oltás
  • Not Just Run verseny: A Not Just Run a HDR jótékonysági futama, aminek keretében minden évben egy nonprofit szervezetet/alapítványt, vagy éppen egy számunkra fontos, jó ügyet támogatunk.
  • A kutyaiskola intézményének népszerűsítése
  • Együttműködés a menhelyekkel
  • Kutyakemény podcast
  • Fuss velem! gazdikereső fb csoport – ahol a két és gazdátlan négylábú futótársak egymásra találhatnak