Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Semmi baj. Nincs szintidő. De ez esetben kérünk a lehető legkorábbi időpontra nevezz. Senkit nem hagyunk hátra, megvárunk. De eredményhirdetési ünnepség csak akkor lesz ha már minden futó célba ért.

Nem kell speciális képzés. Ha a kutyád szocializált, tud lépcsőt mászni, ugrani, pórázon együtt futni veled, már menni fog neki a verseny.

A futamod indulása előtt legkésőbb egy órával legyél a helyszínen! Érdemes persze korábban érkezned, mert hamar elszalad az idő. Ha mobil kennelt is hoztál, akkor annak az elhelyezése plusz idő, és azzal is számolni kell, míg a parkolóhelytől a regisztrációs pontig érsz. Ha a helyszínen öltözöl át, lehet, hogy sorba kell állnod a ruhatárnál. És ha lekésed a futamodat, elképzelhető, hogy csak a nap végén lesz hely a pótfutamban.

Igen, természetesen van, bár ne számíts meleg vízre és zárt tusolóra, vagyis az otthon kényelmére! Az akadályfutásoknál megszokott külső zuhanyt biztosítjuk (mint strandokon), itt a kutyádat is le tudod zuhanyozni.

Semmi. Bármelyik akadálynál ölbe veheted, felemelheted a kutyádat, így segítve őt. Ha nagyon nem megy, akkor – 30 guggolás ellenében – ki is kerülheted az akadályt.

Természetesen. Szerintünk minden kutya ugyanolyan értékes, származástól függetlenül.

Igen. A kutya mérete nem számít. Ha házi kedvenced bernáthegyi, egyszerűen csak peched van, ha fel kell emelned, ilyenkor könnyebb a dolgod egy tacskóval.

Hiszünk neked. De a versenyt úgy találtuk ki, hogy a póráz használata része a futamnak, többek között a Te biztonságodért, és a többi versenyző érdekében is.

mi is szeretjük a klikkert, használjuk is. De hallottál már 100 flamenco táncost egyszerre kasztanyettázni? Valami olyasmi lenne ez is. Csak nem spanyol táncosokkal, hanem zavarodott kutyákkal.

Igen, de nem javasoljuk. Ha nem ismersz jól egy kutyát, a reakcióját sem tudod kiszámítani.

Semmi gond. Haladsz, ahogyan az erődből telik, a lényeg, hogy teljesítsd a távot, mert sajnos az érem és a büszkeség csak akkor lesz a tiétek, ha beértek a célba, de kötelező szintidő nincsen.

A nevezésedet átadhatod vagy eladhatod másnak, érdemes első körben megpróbálni a Hard Dog Race Csevegő csoportban.

A futótársadnak be kell töltenie a 12 hónapos kort, ahhoz hogy indulhassatok HDR versenyeken. Felső korhatár nincsen, de kérünk, hogy idősebb kutya esetén (is) mindenképp konzultálj állatorvosoddal.