A Hard Dog Race többet szeretne elérni annál, hogy egy felejthetetlen verseny-élményt adjon.

Az nem kérdés, hogy az Állatvédelmi Törvény betartása minden kutyatartó és minden állampolgár kötelessége. Mi, a Hard Dog Race alapítói és a verseny szervezői azonban valljuk, hogy, a kutya nem „csak” egy élőlény, hanem társ-állatunk, barátunk, családtagunk. Ezért kiemelt figyelmet, tiszteletet, szeretetet és odafigyelést igényel. Tudjuk, hogy kutyánknak ezt csak akkor adhatjuk meg, és úgy lesz boldog élete mellettünk, ha a megfelelő kutyatartási kultúrát megtanuljuk, és nap mint nap alkalmazzuk is. A Hard Dog Race ezért célul tűzte ki, hogy minden rendelkezésére álló módon igyekszik jobbá tenni ezt az együttélést: példamutatással, ismeretterjesztéssel.

Hiszünk a kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élésében, amelynek az alapja a kölcsönös tisztelet, a másik véleményének megértése és elfogadása. Valljuk, hogy a konfliktusmentes együttélésért nekünk, kutyásoknak is sokat kell tennünk. Ennek megvalósulásához a magunk eszközével mi is igyekszünk hozzájárulni.
A kutyatartási kultúra fejlődése és terjedése reméljük, egy napon elvezethet odáig, hogy a menhelyeken alig lesz gazdára váró, árva kutya. Sajnos egy állatmenhely támogatása csak szükséges tűzoltás, hogy elhárítsuk a bajt. Az igazi megoldás, ha azon fáradozunk, hogy kevesebb kutya kerüljön oda. A jó irány, ha gyerekeinket arra neveljük, hogy a kutya érző lény, akit nem lehet kidobni, az út szélén hagyni, vagy felelőtlenül szaporítani.

Tudjuk, mit jelent az, amikor: hat láb együtt mozdul, két szív együtt dobban és egy büszkeségnek örülünk! Mindent megteszünk azért, hogy ezt minél többen átérezzék!

A Hard Dog Race emblémája szerzői jogilag védett, felhasználása bármilyen formában csak és kizárólag a Hard Dog Race írásos engedélyével lehetséges!